Hoewel Bernie Ecclestone eerder aangaf dat Turkije de enige kanshebber op de vrijgekomen race in 2013 was, zegt hij nu weer wat anders. Frankrijk zou de weggevallen race in New Jersey vervangen, maar Ecclestone blijft nu bij zijn plan van 19 races in 2013.

“Ik denk dat er in 2013 19 races zullen zijn”, herhaalt Ecclestone zijn uitspraken van enkele dagen geleden. Turkije was lang bezig om geld van de overheid los te krijgen om na 2011 weer een GP te organiseren. De Turkse overheid weigerde, waardoor er 19 races overblijven. Volgens Ecclestone is de andere kanshebber, Oostenrijk, nooit een optie geweest, maar was Frankrijk dat wel.

In oktober vorig jaar gaf de F1-baas al eens aan dat als Frankrijk zijn zaakjes voor elkaar heeft, het de beschikbare race kon organiseren. Echter werd Frankrijk de laatste twee maanden nergens meer als kanshebber genoemd. “Frankrijk zou de vervanger van New Jersey zijn geweest”, bekent Ecclestone nu. Hij zegt ook dat dat plan niet doorgaat, waardoor er volgend jaar 19 races zijn.

De Duitse GP staat gepland op de Nürburgring, dat ieder jaar rouleert met Hockenheim. Vorige week zei Ecclestone in Reuters al dat hij blijft hopen op het circuit in de Eiffel. Het circuit kampt echter met grote financiële problemen. Daarom kan volgens Ecclestone zelfs na aanvang van het nieuwe seizoen besloten worden waar in Duitsland de race plaats gaat vinden: Nürburgring of toch Hockenheim.

“De Nürburgring heeft niet genoeg geld om de race te organiseren”, zegt Ecclestone. “Maar we zijn nog steeds in gesprek en proberen het rond te krijgen. Daarnaast zijn de mensen die het destijds voor het zeggen hadden nu weg. We zullen zien wat het gaat worden.”