Bernie Ecclestone, de commerciële uitbater van de Formule 1, houdt zich op de vlakte over een mogelijke terugkeer van de Franse GP in 2013.

Nu bekend is geworden dat de Grand Prix die in 2013 in New Jersey gehouden had moeten worden niet door gaat, wordt er hevig gespeculeerd of het vrijgekomen plekje op de kalender met een andere race moet worden gevuld, en zo ja, welke.

Een terugkeer naar Turkije is door verschillende bronnen als mogelijkheid geopperd, maar de laatste paar dagen doen ook veel berichten de rondte waarin wordt gesteld dat Frankrijk door het wegvallen van New Jersey wel weer eens een Grand Prix zou kunnen krijgen.

Eerder dit jaar had het er alle schijn van dat Frankrijk in 2013 sowieso weer op de kalender zou staan, omdat de vorige regering – onder leiding van Nicolas Sarkozy – graag weer een race wilde organiseren. Sinds François Hollande afgelopen mei de verkiezingen won en Sarkozy naar huis stuurde, zijn de plannen ogenschijnlijk echter op een laag pitje komen te staan.

Achter de schermen blijkt desondanks toch nog gewerkt te zijn, aangezien er naar verluidt toch weer gesprekken gehouden worden tussen Ecclestone – die heeft aangegeven graag weer naar Frankrijk te gaan – en de circuitbazen van Paul Ricard en Magny-Cours, die de race allebei graag willen houden.

In het openbaar houdt Ecclestone zich desondanks op de vlakte over de Franse Grand Prix. “We zullen het zien”, luidt zijn reactie op de vraag of de Formule 1 in 2013 weer naar Frankrijk gaat. “Met mij is alles namelijk mogelijk, zoals je weet”, zo geeft de man die vorige week nog verklaarde ‘hopelijk snel iets met de Fransen te kunnen regelen’ verder niets prijs.