Bernie Ecclestone denkt niet dat het tot een breuk komt tussen de Formule 1 en de grote teams, die er bij tijd en wijle op zinspelen een eigen kampioenschap te beginnen.

De geruchten dat de grote jongens, te weten Ferrari, McLaren, Red Bull en Mercedes, er over nadenken een eigen serie te beginnen, steken eigenlijk om de zoveel jaar de kop op.

Ook nu is het weer zover, aangezien het de huidige Concorde Overeenkomst eind 2012 afloopt en er bovendien interesse is van News Corp., dat overweegt een bod te doen om de commerciële rechten van de sport over te nemen van CVC.

Als gevolg hiervan, willen bovengenoemde teams graag eens met News Corp. en haar partners rond de tafel gaan zitten en kijken wat er precies speelt.

Dit alles is natuurlijk ook gelijk een waardevolle stok achter de deur tijdens de aanstaande onderhandelingen over een nieuwe Concorde Overeenkomst, aangezien dit verdrag volgens Eric Boullier – de vice-voorzitter van de FOTA, de belangenvereniging van Formule 1-teams – het enige is wat de teams in essentie aan de Formule 1 bindt.

Ecclestone laat echter weten dat dit alles hem vooralsnog koud laat: “De geruchten over een afsplitsing duiken vaak genoeg op, maar het is er nog nooit daadwerkelijk van gekomen”, benadrukt hij.

“Er is inmiddels al zo’n vijf of zes een Concorde Overeenkomst afgesloten, en het is normaal dat dit soort geruchten in de aanloop daarnaar de kop opsteken. Dat is gewoon een onderdeel van het spel.”

“Natuurlijk moet je wel voorzichtig zijn waar het dit soort berichten betreft, maar dergelijke speculatie hoort nu eenmaal bij de Formule 1”, besluit Ecclestone.