De stratenrace in New Jersey is een jaar uitgesteld. De organisatie van de Amerikaanse Grand Prix heeft nog niet alle bouwvergunningen rond. Bernie Ecclestone heeft daaruit zijn conclusie getrokken.

“De race wordt niet volgend jaar verreden”, aldus de beheerder van de commerciële rechten. “New York heeft hevige winters en het is de vraag of ze binnen zes maanden het circuit klaar kunnen krijgen. Er gebeurt nu niet veel in New Jersey.” 

Bovendien is het evenement nog niet financieel in orde. “Ze moeten nog steeds hun begroting rond krijgen”, meent Ecclestone. “Het komt goed als er plotseling een investeerder komt. Daar is de organisatie ook naar op zoek.”

Ecclestone geeft zijn droom-Grand Prix, racen met de skyline van Manhatten op de achtergrond, een jaar extra de tijd. De belangrijkste vraag die nu rest, is: welke race komt er voor in de plaats?

SkySports meent dat Ecclestone al in Mexico aan het inventariseren is of daar een race kan komen. Formule 1-journalist Joe Saward schrijft ondertussen op zijn blog dat Turkije logistiek gezien een logische vervanger is van de Amerikaanse Grand Prix.