Volgens de manager van de inmiddels werkloze Vitaly Petrov maakt Bernie Ecclestone zich achter de schermen sterk voor de toekomst van de Russische coureur in de Formule 1.

 

Petrov is vanwege zijn Russische nationaliteit interessant voor de Formule 1 als sport, omdat de koningsklasse er met ingang van 2014 gaat racen en het land als afzetmarkt bovendien nog relatief ‘nieuw terrein’ is en dus veel mogelijkheden biedt voor fabrikanten en sponsoren.

 

Eind 2011 werd Petrov echter aan de kant geschoven door Renault/Lotus, waardoor hij nu zonder team zit. De coureur en zijn manager Oksana Kossatchenko zijn dus op zoek naar een nieuw zitje, waarbij ze volgens Kossatchenko op steun van Ecclestone kunnen rekenen: “Toen duidelijk werd dat er geen plek meer was bij Renault, heb ik gelijk met hem gesproken”, vertelt ze aan het Russische Ria Novosti.

 

“Ecclestone heeft toen toegezegd dat hij ons gaat steunen en wil proberen met de teams te praten”, vervolgt Kossatchenko, die echter niet teveel hoop op de Engelsman gevestigd heeft: “Want de teams opereren natuurlijk volledig zelfstandig en het is – helaas voor ons – dus niet zo dat Ecclestone ze op dit vlak direct kan beïnvloeden”, zo weet zij.

 

De 27-jarige Petrov wordt de laatste weken met regelmaat in verband gebracht met Caterham, waar hij naar verluidt in beeld is als derde rijder of als opvolger van vaste coureur Jarno Trulli. Kossatchenko ontkent echter dat er sprake is van een overeenkomst met Caterham.

 

Ondanks het uitblijven van een deal gaf Petrov vorige week ten overstaan van Sky Sports aan ‘op antwoord te wachten’ aangaande zijn toekomst en sprak hij de hoop uit er bij de eerste wintertest gewoon weer bij te zijn.