Volgens Bernie Ecclestone, de grote baas van de Formule 1, zijn er drie partijen die interesse hebben om de sport te kopen en kan een verkoop nog dit jaar rond komen.

Tijdens een teleconferentie die onderdeel uitmaakte van een lezing van Camp Beckenbauer – een platform dat zich bezighoudt met sportmanagement – heeft Ecclestone aangegeven dat CVC Capital haar aandelen in de Formule 1 mogelijk spoedig gaat verkopen.

CVC Capital is momenteel de grootste aandeelhouder in de Formule 1, met een belang van 35 procent, waarbij de investeringsmaatschappij ook het controlerende belang heeft. Volgens Ecclestone zit CVC ‘volgens haar eigen planning en afspraken echter in de situatie dat het haar aandelen, of een deel daarvan, op korte termijn dient te verkopen’.

“Er is veel interesse voor”, gaf Ecclestone daar dinsdag bij te verstaan. “Ik zou zeggen dat er op het moment drie partijen zijn met serieuze interesse. Het zou met niet verbazen als één daarvan binnenkort de aandelen van CVC koopt”, vervolgde Ecclestone, die desgevraagd verduidelijkte dat het daarbij ‘nog om dit jaar’ zou gaan wat betreft een verkoop.

CVC Capital schermde eerder dit jaar met interesse van een consortium uit Amerika en Qatar, bestaande uit RSE Ventures en Qatar Sports Investment. Dit consortium zou zo’n 6.2 tot 7.1 miljard euro over hebben gehad voor de aandelen van CVC plus de vijf procent die Ecclestone zelf in handen heeft, maar voor zover bekend kwam het destijds niet van een officieel bod.