*

Ecclestone waarschuwt Europese races

Rob van Gameren

Rob van Gameren

7 december 2012 15:47

Ecclestone waarschuwt Europese races
Racepictures

Het door de crisis geteisterde Europa dreigt steeds meer races te verliezen. F1-baas Bernie Ecclestone heeft de organisatoren van Europese Grands Prix nog maar eens gewaarschuwd.

Ecclestone zegt tegen Formula1.com dat de Europese organisatoren hun plekje op de kalender moeten verdienen. “Ze moeten wakker worden en realiseren dat een Grand Prix organiseren geen godsgeschenk is”, aldus de 82-jarige. “Het is mijn doel om de kalender steeds te vernieuwen.”

In Ecclestones woorden betekent dat dat de organisatoren aan de betalingsverplichtingen moeten voldoen. Het afnemende aantal toeschouwers bij Europese Grands Prix is daarbij geen pluspunt. Daar tegenover staat de succesvolle race in Austin, waar de eerste editie van de GP over het hele weekend 260.000 toeschouwers trok.

Ecclestone: “Rusland is waarschijnlijk het volgende grote land dat een GP gaat organiseren. Ook moeten we zorgen dat die race in New Jersey er komt.” Toch heeft hij voor volgend seizoen een extra race op de kalender zet voor een Europees circuit. Turkije is de grootste kanshebber, maar de overheid wil geen miljoenen meer bijdragen.

Ook waarschuwt de F1-baas dat het in de sport tegenwoordig vooral om het entertainment draait. “Afgelopen seizoen was pure reclame voor de Formule 1. Dat moeten we zo houden.  Blijf je qua showgehalte achter bij andere sporten, dan loop je het gevaar dat kijkers afhaken”, zegt Ecclestone.

 

Lees meer over

Bernie Ecclestone