De organisatie achter de eerder niet van de grond gekomen straatrace in New Jersey zit weer met Bernie Ecclestone om de tafel om te spreken over het houden van een Grand Prix.

Dat meldt Motorsport.com, dat bericht dat Leo Hindery Jr., de beoogde race-promoter, tijdens het afgelopen raceweekend in Canada gesprekken heeft gevoerd met Ecclestone om te kijken of de race alsnog op de kalender te krijgen is.

De race door het havengebied Port Imperial – met uitzicht op de skyline van New York – had eigenlijk in 2013 voor het eerst gehouden moeten worden en stond ook voor 2014 weer op de kalender, maar nadat ook dat niet haalbaar bleek, is er weinig meer van gehoord.

Ecclestone vertelt nu echter aan Motorsport.com dat Hindery Jr. ‘erg zijn best doet’ om de race nieuw leven in te blazen. “We zullen er dus eens naar kijken en moeten maar zien wat we voor hem kunnen doen”, zo voegt de commerciële baas van de Formule 1 daar nog aan toe.

Dat de Grand Prix eerder niet van de grond kwam, was volgens Ecclestone toe te schrijven aan logistieke en financiële problemen. Wel zijn er al enkele faciliteiten voor toeschouwers aangelegd, net als een pitgebouw met paddock, dat als er niet geracet wordt een andere bestemming krijgt.