Voormalig teambaas Eddie Jordan denkt dat de nieuwe eigenaar van Force India, Lawrence Stroll, het geweldig zal doen bij het team. Jordan baseert zijn oordeel op Strolls verleden, waarin de Canadees zijn sporen verdiend heeft in het bedrijfsleven.

Eddie Jordan was in 1991 de oprichter van Jordan Grand Prix, een Formule 1-team dat bestond tot 2005. De renstal ging na omzwervingen als Midland en Spyker verder als Force India in 2008, het team zoals we dat tot op de dag van vandaag nog steeds kennen. Eddie Jordan weet dus hoe Force India in elkaar steekt, omdat hij vijftien jaar teambaas was van de voorloper van het huidige team.

Eddie Jordan neemt doorgaans geen blad voor de mond.

Sterker nog, Jordan ziet Force India nog steeds een beetje als zijn team. “Het voelt indirect nog steeds alsof Force India mijn team is”, zo vertelt hij in Beyond The Grid, de officiële podcast van de Formule 1. “Want ongeveer zeventig procent van de huidige werknemers stamt nog uit het Jordan-tijdperk.”

Jordan heeft veel respect voor de prestaties van Force India in de Formule 1. “De werknemers hebben een zware tijd gehad, zij wisten nooit of er wel genoeg geld zou zijn. Vooral de omstandigheden rond Vijay (Mallya, de voormalig eigenaar van Force India, red.) moet veel mensen onder druk gezet hebben. Het team heeft het uitstekend gedaan onder die omstandigheden. Als je kijkt naar de prestaties van Force India en je weet hoe weinig zij de laatste tien jaar te besteden hadden, dan is dat ongelofelijk knap.”

Onder leiding van Lawrence Stroll en consorten gaat Force India een nieuw tijdperk in. Jordan heeft alle vertrouwen in Stroll. “Lawrence Stroll gaat het hier geweldig doen, die man is zo vastberaden om succesvol te zijn. Kijk maar wat hij gedaan heeft bij Tommy Hilfiger en bij Michael Kors, en met alle andere merken waarbij hij betrokken was. Wat hij aanraakt, verandert in goud. Als hij tien procent van zijn kunnen in Force India steekt, dan zal dit team absoluut goed worden.”