Dag redactie

Ik heb een paar vragen..

• Hoeveel liter benzine verbruikt een formule 1-auto per ronde (of verschilt dit per circuit)?
• Weegt 1 kilo benzine ook 1 kilo?
Ook las ik dat in 2009 elk team zijn eigen chassis moet ontwerpen en dat het onderling verhandelen van chassis vanaf volgend seizoen verboden is.. Geldt dit alleen voor het chassis of moet elk team ook een eigen motor, versnellingsbak, enz. gaan ontwerpen/maken?

Met vriendelijke groet,

Casper de Groot
Hoi Casper

Het verbruik van een Formule 1-auto verschilt per circuit. In Monaco is het verbruik laag, omdat er maar weinig volgas gereden wordt. In Monza daarentegen rijden de coureurs 77 procent van het rondje volgas, dus dan is het verbruik ook veel hoger. Maar het gemiddelde verbruik van een Formule 1-motor in ongeveer 1,3 kilometer op een liter benzine. De benzine die Formule 1-auto’s gebruiken weegt ongeveer 0,7 kilo per liter.

En over het zelf bouwen van de auto: de teams moeten vanaf 2010 – dus niet 2009! – alleen het chassis zelf bouwen. De motor en versnellingsbak kunnen ze gewoon blijven kopen, al zullen alleen de privéteams dit doen. Het is natuurlijk ondenkbaar dat een team als Toyota of BMW zijn motoren bij een andere autofabrikant betrekt.

Hopelijk hebben we hiermee je vraag beantwoordt,

Met vriendelijke groet,

De redactie