Sauber-coureur Sergio Pérez kwam in India als tiende over de streep en houdt dus een enkel puntje over aan de race. Teamgenoot Kamui Kobayashi zat het minder mee: hij was in ronde één al klaar.

Eerst Pérez maar. De Mexicaan reed een sterke race op het Buddh International Circuit, waar hij als twintigste van start was gegaan, maar gedurende de race dus tien plaatsen goedmaakte en zodoende het laatste puntje pakte: “Ik ben heel gelukkig met dit punt, want ik heb het gevoel dat ik het team hiermee terugbetaal voor de fout die ik op vrijdag maakte en waarvoor ik een gridstraf kreeg”, spreekt hij.

“Onze strategie voor vandaag was riskant, maar ook erg goed”, legt Pérez uit hoe hij zoveel plekken kon goedmaken. “Ik vertrok op de harde band en kwam na één ronde al binnen voor de zachte compound. Daarna zat ik eerst nog even vast in het verkeer, maar toen ik Paul di Resta eenmaal voorbij was, kon ik tempo maken.”

In ronde 34 kwam Pérez vervolgens naar binnen voor zijn tweede en laatste stop en opteerde hij wederom voor de zachtere van de twee banden. De rest van de race reed hij kort achter Adrian Sutil, die hij niet meer voorbijkwam, zodat een tiende plek zijn deel was.

Voor Pérez z’n teamgenoot Kobayashi zat de race er zoals gezegd in de eerste ronde al op. “Mijn race was vandaag erg kort, net zoals hetgeen ik erover te vertellen heb”, moppert de Japanner.

“Ik werd bij de start namelijk vanachter aangetikt en de schade was klaarblijkelijk aanzienlijk, want ik zag gelijk heel veel rook en vuur van mijn auto afkomen. Er reste mij dus niets anders dan de auto uit te zetten en het op te geven.”