*

Eerste kennismaking met Monaco bevalt Kvyat best

Mischa Bijenhof

Mischa Bijenhof

22 mei 2014 17:13

Eerste kennismaking met Monaco bevalt Kvyat best
Racepictures

Nog nooit reed Daniil Kvyat in Monaco, en toen viel ook nog de tweede training in het water. De Rus kan er niet wakker van liggen. “Ik vind het leuk om hier te rijden.”

Met zijn 37 ronden in de eerste vrije training was Kvyat niet eens de productiefste coureur van de dag, maar het gaf de debuterende Toro Rosso-coureur in elk geval genoeg baankennis om met vertrouwen naar de rest van het weekend uit te zien.

“De opdracht die ik vanmorgen kreeg was om maar gewoon te gaan rijden en zoveel mogelijk rondjes af te leggen”, vertelt Kvyat. “Dus dat heb ik gedaan. En ik moet zeggen: ik vind het heel leuk om hier te rijden. Het was ergens wel jammer dat het vanmiddag zo hard geregend had voordat de tweede training begon, want daardoor kon ik niet zoveel rijden als ik had gehoopt. Maar in elk geval heb ik de baan nu onder droge en natte omstandigheden leren kennen.” Kvyat eindigde de eerste training als achttiende en kon zijn naam vanmiddag op de twaalfde plek terugzien.

Voor Jean-Eric Vergne is er dit weekend een ander thema. De Fransman hoopt eindelijk af te rekenen met de pechduivel die hem al een paar races tergt. “Ik kan alleen maar hopen op een normaal weekend zonder problemen en daar ben ik vandaag aan begonnen”, Aldus Vergne, die als vijftiende en vierde eindigde. Vooral de klassering in de tweede training viel op. “Ik wilde graag een run op droogweerbanden doen en had het geluk dat ik in mijn snelle ronde zat voordat iedereen mijn voorbeeld volgde en het te druk werd. Maar ik reken er niet op dat ik in de kwalificatie weer vierde zal zijn.”

 

Lees meer over

Kvyat Str Vergne