Nico Hülkenberg was misschien wel dé man van Q3. Hij liet als eerste slicks onder zijn auto zetten en die gok pakte goed uit.

Nico Hülkenberg gunde zichzelf met de vroege wissel naar slicks meer tijd om de almaar verder opdrogende baan te ‘lezen’ en stoof uiteindelijk naar de derde tijd. Omdat Rosberg een gridstraf in moet lossen en dus wordt teruggezet, promoveert Hülkenberg naar de eerste startij.

“Het was een geweldige kwalificatie en ik ben erg blij met ons optreden vandaag. De condities deden me heel erg denken die van Brazilië in 2010, toen ik daar pole position pakte. Ik houd wel van dit soort omstandigheden.”

“Op zo’n half natte baan weet je niet waar de grip is. Daarom moet je soms wat risico’s nemen én je moet op tijd durven wisselen naar droogweerbanden”, legt Hülkenberg uit. “Vandaag hebben we dat heel erg goed gedaan. Het ziet er nu ook meteen heel goed uit voor morgen. Er staan veel snelle auto’s om ons heen, maar ook wij beschikken over een sterk pakket.”

Pérez
Voor Sergio Pérez zat de kwalificatie er na Q1 al op. Tijdens zijn tweede run voelde hij dat er iets mis was aan de achterkant van de wagen. Dat ‘iets’ bleek een kapotte ophanging.

“Ik ben erg teleurgesteld”, luidt dan ook  het voor de hand liggende commentaar van de Mexicaan. De auto was na de derde vrije training goed in balans, dus Q3 hadden we makkelijk kunnen halen.”

“Helaas bleek de schade aan de auto niet snel te repareren, dus het zat er voor mij al vroeg op. Ik geef echter niet op. We kunnen morgen heel wat terrein goedmaken.”