Zijn eerste drie races reed Daniel Ricciardo uit. In Spa kwam zijn Belgische Grand Prix echter voortijdig ten einde toen zijn HRT tijdens de neutralisatie hevig begon trillen.

Er bleek wat mis te zijn met de linker achterkant van de auto van de Australiër. “Ik kan niet geheel tevreden zijn omdat het een korte race voor mij was”, meende Ricciardo daarom na afloop. “Gelukkig ging het tot die tijd heel goed. Ik startte goed en had profijt van de incidenten voor mij. Ik koos de juiste lijn en haalde zo een aantal andere coureurs in.”

“Mijn snelheid was best aardig. Een aantal snellere auto’s liet ik passeren zonder veel tijd op onze directe concurrenten te verliezen. We waren goed bezig ten opzichte van Lotus en Virgin. Helaas viel ik uit vanwege een probleem aan de achterkant van de auto.”

“Dat neemt niet weg dat we wat positieve dingen overhouden aan deze race. Helaas zijn we niet gefinished, maar dat komt de volgende keer weer. Ik ben blij met hoe mijn race verliep en probeer hier in Monza op voort te borduren.”

Teamgenoot Vitantonio Liuzzi eindigde de Belgische Grand Prix als negentiende. “We wisten dat het een ingewikkelde race ging worden, zeker onder droge omstandigheden. Toch startte ik goed en pakte ik een paar plaatsen”, aldus de Italiaan.

“We reden voor onze rivalen en bleven, ondanks dat we wisten dat we niet snel waren, vechten voor onze plaats. Ik denk dat we dat goed hebben gedaan, zeker in de eerste stint. Toch hebben we nog werk te verzetten om te bewijzen dat we ons het hele seizoen kunnen verbeteren.”