Behalve van eeuwige roem heeft Simon Pagenaud zich door zondag de Indy 500 te winnen ook van een coole 2.6 miljoen dollar verzekerd. Met zijn omgerekend 2.3 miljoen euro strijkt de Fransman ook het meest van alle coureurs op uit de prijzenpot.

Lees ook: Indy 500: Penske’s Pagenaud wint van pole, Rossi en Sato tweede en derde

Pagenaud stelde met zijn zege ook zijn toekomst bij het team van Roger Penske (links) veilig.

In totaal zat er net iets boven de 13 miljoen dollar in kas voor ‘de 500’, wat neerkomt op 11.7 miljoen euro. Winnaar Pagenaud mag zich met zijn 2.6 miljoen dollar grootverdiener noemen, nadat hij natuurlijk ook al een fles (volle) melk cadeau kreeg om soldaat te maken, wat op Indy traditie is voor de winnaar. Tel uit je winst.

Een andere Indy-traditie is echter dat de winnaar een exemplaar van de pace car mee naar huis mag nemen. Dit jaar een Chevrolet Corvette Grand Sport met vanafprijs van $ 65.900,-. Geen verkeerde auto voor op de oprijlaan, en perfect om de buren ’s ochtends even wakker te schudden met z’n 460 pk.
(tekst loopt door onder de foto)

Deze auto staat binnenkort bij Pagenaud op de driveway.

De nummer twee uit de race, Alexander Rossi, verdiende ook het op één na meest: $ 759,179 dollar – en ja, het gaat dus op de cent. Rossi won de Indy 500 overigens in 2016 en nam toen iets meer dan 2.5 miljoen dollar mee naar huis, dus de gewezen Formule 1-coureur zit er inmiddels warmpjes bij.

Lees ook: Alexander Rossi: ‘Niemand belt meer uit de F1, maar ik wil ook niet meer terug’

De kleinste gages gingen naar Hélio Castroneves (de drievoudig winnaar die als achttiende finishte), JR Hildebrand, Jack Harvey en Charlie Kimball, die per persoon net meer dan $ 200,000 kregen. Rookie of the Year Santino Ferrucci – u wellicht bekend van zijn fratsen in de Formule 2 – kreeg op P7 iets minder dan 400.000 euro.