Een ePrix in Eindhoven? Zover is het nog niet, maar de gemeente maakt met het tekenen van een intentieverklaring serieus werk van een onderzoek naar de haalbaarheid van een Formule E-race in Eindhoven. Er wordt daarbij op 2021 gemikt.

Die zogenaamde letter of intent is getekend door Stijn Steenbakkers, in Eindhoven de verantwoordelijk wethouder economie, Brainport, innovatie, onderwijs en sport. De gemeente verklaart hierbij haar interesse in het naar Eindhoven halen van de Formule E, de elektrische tegenhanger van de Formule 1.

De organisatie achter de beoogde race begint met het tekenen van deze intentieverklaring met ’technisch en economisch onderzoek’ naar de mogelijkheden voor een race in de stad. Het bedrijfsleven betaalt hiervoor, het onderzoek wordt in samenwerking met de Formule E zelf uitgevoerd. Hier moet vervolgens een plan uit rollen.

Lees ook: Formule E overweegt race door de straten van Eindhoven

De bal is aan het rollen gebracht door initiatiefnemers én ondernemers Peter-Paul Laumans, Berry van Nes en Ed Winters. Support is er verder van onder meer High Tech Campus Eindhoven, Jumbo, Holmatro, de provincie Brabant en TU/e, de Technische Universiteit Eindhoven.

‘Vernieuwing en verduurzaming’
Wethouder Steenbakkers ziet ‘veel aanknopingspunten’ tussen de Formule E en de stad Eindhoven en omliggende regio, zo laat hij in het persbericht weten. “Als Metropoolregio Eindhoven zijn we altijd bezig met oplossingen voor morgen, ook op het gebied van mobiliteit. Een aansprekend evenement met elektrische auto’s, zoals de Formule E, kan mensen meenemen op de weg naar vernieuwing en verduurzaming.”

Doel 2021
De initiatiefnemers hopen als alles voorspoedig verloopt in 2021 een plekje op de Formule E-kalender te hebben, wat zowel mogelijkheden beidt voor Formule E-seizoen 2020-2021 als het seizoen erop, 2021-2022. Een Formule E-seizoen begint doorgaans rond november of december en loopt dan tot en met juli. Formule E ePrix’ worden steevast op stratenciruits in steden gehouden, waaronder momenteel in New York, Parijs, Berlijn en Hong Kong.

Lees ook: Frijns: ePrix in Bern kan wel eens ‘echte Formule E-race’ worden