Het rijden voor zijn thuispubliek – zelfs tijdens de vrije trainingen – heeft de Indiase HRT-coureur Narain Karthikeyan diep geroerd.

“Mijn eerste ronde op het circuit was heel bijzonder”, vertelt Karthikeyan. “Ik voelde zoveel emoties en er schoten zoveel gedachten door mijn hoofd, ik kon het haast niet geloven.”

Behalve dat hij aan het genieten was van het rijden voor eigen publiek, moest Karthikeyan uiteraard ook nog wat werk verzetten ter voorbereiding op de rest van het weekend. “De eerste training draaide om het leren kennen van de baan, training nummer twee ging daarna een stuk beter en we werden steeds sneller. Hoewel we nog wel wat te doen hebben, ben ik benieuwd naar hoe het morgen gaat.”

De andere HRT-coureur, Daniel Ricciardo, is wat minder positief dan zijn gelegenheidsteamgenoot. “Vanochtend hebben we veel ronden kunnen doen en dat is belangrijk. In de middag hebben we daarna wat dingen aan de auto veranderd, maar daar ben ik niet zo tevreden over, want dat werkte niet allemaal even goed.”

“Het is nu dus zaak om de middagsessie te analyseren en op zoek te gaan naar oplossingen, want ik denk dat het ons dan wel moet lukken om de strijd aan te binden met onze directe rivalen.”