*

Ericsson positief verrast door prestaties Sauber

Daan de Geus

Daan de Geus

6 november 2015 10:13

Ericsson positief verrast door prestaties Sauber
Racepictures

Marcus Ericsson is verrast door hoe seizoen 2015 voor zijn team Sauber verloopt. De prestaties van de Zwitserse renstal hebben de verwachtingen van de Zweed overtroffen.

“Ik wist toen ik hier kwam eigenlijk niet wat ik moest verwachten”, zegt Ericsson, die afgelopen winter de overstap maakte van Caterham, in interview met Formula1.com. “Sauber is natuurlijk een team met een mooie geschiedenis, maar het had ook net een erg lastig jaar gehad in 2014.”

“Ik had dus geen idee waar we zouden staan, maar ik moet zeggen dat dit jaar mijn verwachtingen heeft overtroffen. We hebben immers in bijna elke race mee kunnen doen om de punten”, zegt de coureur van het team dat in negen van de tot op heden zeventien races daadwerkelijk heeft gescoord.

Ericsson, die negen punten heeft gepakt, terwijl er in totaal 36 achter Saubers naam staan met de 27 van teamgenoot Felipe Nasr bij Ericssons score opgeteld, denkt daarbij dat de formatie uit Hinwil het in 2016 nog beter kan doen.

De reden daarvoor, vertelt hij, is dat het team in 2016 met Nasr en hem verder gaat. “Dat geeft stabiliteit”, denkt hij. “We kennen het team immers. We weten hoe er gewerkt en gedacht wordt en hebben bovendien een woordje kunnen meespreken over de auto voor volgend jaar.”

Lees meer over

Ericsson Sauber