Bij Marcus Ericsson zit het optimisme er goed in na afloop van de kwalificatie. De Sauber-coureur start zondag vanaf de vijftiende plek, en houdt rekening met een puntenfinish.

“Vrijdag waren onze lange runs veelbelovend’, zegt Ericsson. “Dus ik denk dat we in de race een goede kans maken op één of twee punten.” Die zouden meer dan welkom zijn voor de Zweed, die vooralsnog op nul staat.

Ericsson en teamgenoot Felipe Nasr waren dit seizoen ook nog niet verder gekomen dan Q1. Daar brachten ze vandaag verandering in. “Het is een goede stap dat we met beide auto’s in Q2 staan”, vindt de Ericsson. “We mogen er heel tevreden mee zijn. Vooral in Q1 was ik heel snel, toen was ik dertiende.”

Nasr begint de Grand Prix van China zondag vanaf P16. Ondanks dat ook hij voor het eerst dit jaar in Q2 aan de slag mocht, is de Braziliaan niet geheel content. “Ik reed een behoorlijk goed rondje, maar ik heb net als in de vorige races nog wel wat remproblemen. Maar ik weet zeker dat het team die snel kan oplossen.”