Zowel Felipe Nasr als Marcus Ericsson wist uit de problemen te blijven en dat leverde laatstgenoemde één puntje op. Nasr finisht net achter zijn teamgenoot, maar buiten de punten op plaats elf.

Het Sauber-duo kon zich gedurende de race vanaf de op één na laatste startij langzaam een weg naar voren banen, waardoor Marcus Ericsson een zeldzaam puntje kon scoren. De Zweed is daar content mee, zeker gezien het feit dat ze de baan binnen Sauber als het minst geschikte circuit voor de auto beschouwen.

“Het is mooi om een puntje te pakken op dit voor ons lastige circuit”, vertelt Ericsson. “Mijn start was niet perfect en ik verloor een positie, maar gedurende de race voelde ik me goed op mijn gemak in de auto. Het team maakte bovendien de juiste keuzes wat betreft de strategie, dus ik denk dat we het als team goed hebben gedaan.”

Felipe Nasr verlaat Hongarije met lege handen, maar geeft te kennen dat zijn elfde plaats meer is dan waar hij op had durven hopen gezien zijn startpositie. “Het team had de strategie perfect op orde”, geeft hij als verklaring. “Helaas werd mijn tempo bepaald door de mensen achter wie ik vast kwam te zitten.”

“Ik was dichtbij een plekje in de top tien, maar meer zat er niet in vandaag. Mijn complimenten voor Marcus, hij heeft het goed gedaan. Nu focussen we ons alweer op de Grand Prix van België.

En er is genoeg om naar aan te kijken, want in de nabeschouwing van het team kaart teambaas Monisha Kaltenborn nog maar eens aan dat ze na de zomerstop grote updates aan zowel de motor als het chassis zullen introduceren: “De data betreffende die updates zien er veelbelovend uit, dus in potentie moeten we in deel twee van het seizoen kunnen stijgen in het constructeursklassement.”