Marcus Ericsson heeft met een negende plaats voor de derde race op rij punten gescoord voor Sauber. Teamgenoot Felipe Nasr staat al zes races droog. Hij finishte op Monza als dertiende.

Ericsson was zelfs bijna achtste geworden, maar Red Bull-coureur Daniel Ricciardo stak hem in de laatste ronde nog voorbij. “Frustrerend, maar ik had daarvoor te veel van mijn banden gevraagd in duel met Nico Hülkenberg voor me. Daardoor kon ik me niet verdedigen toen Ricciardo aanviel.”

“Een sterke race kreeg zo toch een wat bitter einde”, zegt de Zweed, die zijn wedstrijd desondanks omschrijft als één van zijn beste van het jaar. “Mijn start was prima en mijn pace was daarna ook de hele race door goed”, meent de coureur die zijn puntentotaal op negen heeft gebracht.

Teamgenoot Nasr staat drie plekken boven de gedeeld als zestiende geklasseerde Ericsson in het WK, maar Nasr staat al wel sinds de Grand Prix van Monaco op zestien punten. Dat hij in Italië weer niet tot scoren kwam, schrijft de Braziliaan toe aan contact bij de start. “Ik kwam goed weg en zat bij de eerste tien, maar merkte bij het uitkomen van de eerste chicane dat ik een lekke band had.”

“Ik moest daardoor een pitstop maken en vanaf dat moment was gelijk duidelijk dat ik de hele race door achter de feiten aan zou rijden. Het is jammer dat het zo liep, want de auto was goed genoeg voor punten. Het is echter goed voor het team dat Marcus wel heeft gescoord”, weet Nasr.