Marcus Ericsson denkt dat Sauber sterk uit de zomerpauze zal komen. Volgens de Zweed kunnen de upgrades die eraan komen het team weer net zo competitief maken als het begin dit jaar was.

“Het is frustrerend dat we 2015 goed begonnen, maar recentelijk zijn afgezakt”, vertelt Ericsson aan Motorsport.com, terugdenkend aan hoe Sauber begin 2015 ‘een paar keer Q3 haalde en op eigen kracht in de top tien mee kon doen’, maar in de laatste vijf races slechts drie van haar 22 punten scoorde.

Wat Ericsson echter hoopvol stemt, is dat Sauber gelijk na de zomerstop in België de beschikking krijgt over de verbeterde Ferrari-motor, terwijl het team zelf in Singapore met een grote update komt voor haar chassis.

Ericsson denkt dat de motorupdate Sauber gelijk op de snelle circuits in België en Italië terug moet brengen in de top tien. “Spa en Monza zijn circuits die ons sowieso beter zouden moeten liggen, want we staan doorgaans bovenaan de lijstjes waarin het om topsnelheid gaat.”

“In Singapore komt vervolgens een grote aerodynamische upgrade”, weet de Zweed, die hoopt dat Sauber door de combinatie van de twee verschillende updates ‘vanaf dat moment weer op hetzelfde niveau zit als in het begin van dit seizoen’.

Volgens Ericsson heeft Sauber overigens overwogen de aerodynamische update eerder te brengen. “Maar het zou op Spa en Monza niet heel veel extra’s hebben opgeleverd. Daarom is besloten er langer aan te werken en de update verder te verbeteren voor Singapore, waar we er echt wat aan hebben.”