Xevi Pujolar, de voormalig race-engineer van Max Verstappen bij Toro Rosso, is na zijn vertrek bij dat team inmiddels naar Sauber overgestapt.

Dat heeft Sauber bekendgemaakt op haar website. Pujolar, die bij Toro Rosso dus race-engineer was, neemt bij Sauber de functie van head of track engineering op zich. Pujolar is al op de Sauber-fabriek in Hinwil aan het werk en zal vanaf de Grand Prix van Singapore ook op de circuits aan de slag gaan.

Het vertrek van Pujolar bij Toro Rosso viel eerder dit jaar samen met de promotie van Max Verstappen naar Red Bull Racing. Toro Rosso wilde destijds geen inhoudelijke reactie op het vertrek van de Spanjaard geven, maar een meningsverschil met de teamleiding zou mogelijk een rol hebben gespeeld.

Verstappen zelf noemde het vertrek van Pujolar destijds ‘vreemd’. “Ik heb daar mijn eigen theorieën over, maar denk dat het niet handig is er iets over te zeggen”, sprak Verstappen, verwijzend naar de exits van Pujolar en data-engineer Oliver Helvig bij Toro Rosso.

Volgens Verstappen waren Pujolar en Helvig Toro Rosso’s ‘beste engineers’. Pujolar heeft nu dus een nieuwe werkgever gevonden in Sauber. Pujolar werkte eerder, behalve voor Toro Rosso, ook voor Jaguar, Williams en HRT.