Ferrari heeft teambaas Maurizio Arrivabene aan de kant gezet, zo bericht La Gazzetta dello Sport. De naam van zijn opvolger is volgens het doorgaans goed geïnformeerde Italiaanse dagblad ook al bekend: Matti Binotto.

Update – Officieel: Binotto vervangt Arrivabene als Ferrari-teambaas

Indien de berichtgeving klopt, dan volgt na maanden van geruchten dus eindelijk de wissel die er volgens velen al lang aan zat te komen. Het vervangen van Arrivabene (rechts op de foto) door Binotto (links) zou nog een plan zijn uit de koker van de afgelopen juli overleden voormalig Ferrari-president Sergio Marchionne.

Lees ook: Het rommelt bij Ferrari: machtsstrijd tussen topmannen

Binotto werd door Marchionne gezien als het goudhaantje van Ferrari. Hij maakte naam op Ferrari’s motorafdeling en de progressie die de Scuderia vanaf 2015 met haar hybride V6-krachtbron maakte werd in grote mate aan hem toegeschreven. Zodoende maakte hij medio 2016 al promotie naar de rol van technisch directeur.

De positie van Arrivabene kwam daarbij in 2018 onder druk te staan. Volgens La Gazzetta dello Sport liep zijn contract eind vorig jaar af en is dat niet verlengd. Ferrari heeft de wissel nog niet bevestigd, of anderzijds op de berichtgeving gereageerd.

Meer volgt.