De testrijders van Lotus en Sauber krijgen in Spanje de kans wat extra testwerk op zich te nemen. Jolyon Palmer en Raffaele Marciello komen allebei zowel op de vrijdag voor als de woensdag na de race in actie.

Palmer doet komende vrijdag alweer voor de derde keer dit jaar mee aan een ochtendtraining. De test- en reserverijder van Lotus werkte eerder in China en Bahrein een trainingssessie af en verheugt zich op zijn derde vrijdaguitje op rij: “Ik heb uiteraard erg veel zin om weer in te stappen en het is fijn dat dit nu in Barcelona is, want ik ken het circuit al van de wintertests, waarin ik ook mocht rijden.”

Wie van de twee vaste Lotus-coureurs plaats maakt, staat nog niet vast, maar het heeft er alle schijn van dat dit Romain Grosjean zal zijn. Pastor Maldonado levert immers een flinke sponsorbijdrage aan het team en heeft aangegeven zich daarom niet geroepen te vinden een training uit te zitten.

Marciello
Bij Sauber is het de Zweed Marcus Ericsson die zijn auto aan testcourer Raffaele Marciello zal lenen, zodat de Italiaan voor de tweede keer dit jaar tijdens een vrije training kan rijden. Ook Marciello heeft uiteraard zin in het vrijdagse uitje, maar staat toch vooral te trappelen om op de woensdag na het raceweekend op dag twee van de eerste tussentijdse test van 2015 gelijk weer achter het stuur te kruipen en dan de hele dag te rijden.

“Ik ben blij dat ik de kans krijg dan de hele dag te testen en veel kilometers te maken”, vertelt de tevens in de GP2 uitkomende Marciello, die pas één keer eerder een hele testdag heeft afgewerkt. Dat was in 2014 voor Ferrari, dat hem in haar talentenprogramma heeft opgenomen en voor dit jaar dus als testrijder bij Sauber heeft ondergebracht.