Het Formule 1-seizoen gaat in 2019 zo goed als zeker een week eerder van start dan de laatste jaren het geval is geweest, met de Grand Prix van Australië die voor half maart staat ingeroosterd.

Hoewel er nog geen conceptkalender voor het volgende Formule 1-seizoen bekend is gemaakt, heeft de CEO van de organisatie achter de Grand Prix van Australië aangekondigd dat de openingsrace volgend jaar in het weekend van 16 en 17 maart gehouden zal worden.

De Formule 1 racet in 2019 waarschijnlijk een weekje eerder in Melbourne.

Dit jaar stond de Grand Prix in Melbourne voor het weekend van 24 en 25 maart op de kalender, waarmee het volgende Formule 1-seizoen – als alles zo doorgang vindt – dus een week eerder van start gaat.

Het naar voren halen van de Grote Prijs van Australië moet een clash met de opening van het Australian Football-seizoen voorkomen. De Formule 1 moest de aandacht (en toeschouwers?) de laatste jaren vaak delen met deze in Australië immens populaire sport.

Zoals eerder bericht kan het Formule 1-seizoen in 2019 sowieso wel eens langer lopen, met Liberty Media dat zou overwegen om tot en met de eerste week van december door te gaan.

Het langere seizoen betekent nog niet per se dat er volgend jaar meer races op de kalender staan. Hoewel er serieus werk wordt gemaakt van een race in Miami, staat de Grote Prijs van Duitsland volgend jaar namelijk niet in de planning.

Het aantal lijkt daarmee op 21 te blijven, al dient nog wel de kanttekening geplaatst te worden dat het nog niet helemaal zeker is dat de Formule 1 naar Miami gaat. The Miami Herald bericht dat een kleine groep inwoners een protest tegen de race heeft ingediend.

Daarnaast zou de geplande lay-out al zijn aangepast na klachten van de NBA-franchise Miami Heat. De tijd begint verder te dringen: eigenlijk zou de deal voor de race begin juli rond moeten komen om in oktober 2019 in Miami te kunnen racen.

De Formule E racete in 2015 in Miami.