F1 TV Pro, de officiële streamingdienst van de Formule 1, is vanaf maandag 18 februari beschikbaar in Nederland. Abonnees op F1 TV Pro kunnen de eerste week van de wintertest live kijken.

F1 TV Pro beleefde afgelopen seizoen zijn vuurdoop voor Formule 1-kijkers over de hele wereld, maar was nog niet in Nederland beschikbaar. In 2019 komt daar verandering in: de streamingdienst is namelijk door Ziggo naar Nederland gehaald. Met F1 TV Pro hebben gebruikers tijdens het seizoen toegang tot alle live beelden, onboardcamera’s en livetiming. Bovendien is er toegang tot een archief met Grands Prix uit eerder jaren.

De eerste testweek wordt live uitgezonden.

Vanaf 18 februari is F1 TV Pro beschikbaar op de Nederlandse markt, precies op tijd voor de eerste testweek in Spanje. De eerste week van de wintertest (18-21 februari) wordt in zijn geheel live uitgezonden op F1 TV Pro. Iedere dag wordt de actie op de baan van 9 tot 18 uur voorzien van Engels commentaar, aansluitend is er een Review Show waarin de testdag nog eens besproken wordt.

Lees ook: Ziggo Sport komt tijdens wintertests dagelijks met video-updates

De prijs voor F1 TV Pro in Nederland is nog niet bekend. In België kostte F1 TV Pro afgelopen jaar 64,99 euro per jaar of 7,99 euro per maand. Van de goedkopere variant, F1 TV Access, is de Nederlandse prijs al wel bekend: 26,99 euro per jaar of 2,99 euro per maand. Met F1 TV Access hebben gebruikers echter geen toegang tot live beelden; dat is alleen bij de Pro-variant inbegrepen.