Schadebeperking, en het maximale uit een moeilijk weekend halen: zo omschrijft Formule 2-coureur Nyck de Vries zijn optredens op Silverstone, waar de kampioenschapsleider als zesde en derde finishte.

Die zesde plek pakte hij in de hoofdrace van zaterdag, de derde in de sprintwedstrijd op zondag. Voor aanvang van het weekend stond De Vries 37 punten voor op naaste achtervolger Nicholas Latifi, na de hoofdrace waren dat er 27, na de sprintrace weer 31. “Deze zondag was voor ons de beste dag in een zwaar weekend”, zegt De Vries. “We moeten hier tevreden mee zijn, hebben aan schadebeperking gedaan.”

Voor De Vries is ‘elk weekend er het maximale uit halen’ al het hele jaar het mantra, dus in dat opzicht kan hij tevreden zijn. “Natuurlijk, je doel is altijd om te winnen, maar soms zit dat er niet in. Dit was zo’n weekend; dan moet je blij zijn dat je er alsnog uithaalt wat erin zat.” Dat deed De Vries in Silverstone door enkele duels met onder meer sprintracewinnaar Jack Aitken: “Maar tijdens zo’n gevecht, denk ik niet aan de stand in het kampioenschap.”

Lees ook: F2: Nyck de Vries bouwt voorsprong in kampioenschap uit met derde plaats

“Elk weekend telt sowieso even zwaar, vandaar dat we ook telkens dezelfde aanpak volgen”, vervolgt De Vries, die aangeeft dat de balans van zijn auto dit weekend niet ideaal was, onder lastige omstandigheden op Silverstone. Dat hij nog niet over het kampioenschap wil spreken, is ook bewust: “Dat doe ik ook om mezelf en iedereen bij het team gefocust te houden.”

“Ik denk namelijk ook dat dit weekend wel laat zien dat we nog niks voor lief kunnen nemen”, zegt de coureur van ART. “Het blijft lastig te voorspellen in de Formule 2.” Een grootste rivaal aanwijzen uit achtervolgers Latifi, Luca Ghiotto, Sérgio Sette Câmara en Aitken wil hij evenmin. “Het is vrij close tussen die jongens.”

De volgende race is niet in Duitsland, over twee weken, maar de week erop in Hongarije. “Ik vind de baan in Boedapest fantastisch, heb het er goed gedaan, maar het blijft lastig voorspellen hoe het er zal gaan”, besluit hij.

Lees ook: F2: De Vries aan kop in kampioenschap na zege op Paul Ricard.