*

Felipe Nasr wordt tweede Sauber-coureur

Eelco den Boer

Eelco den Boer

6 november 2014 08:23

Felipe Nasr wordt tweede Sauber-coureur
Racepictures

Felipe Nasr vergezelt volgend seizoen Marcus Ericsson bij Sauber. Dat is een streep door de rekening van Giedo van der Garde, die op promotie had gerekend.

 Van der Garde had een overeenkomst op zak om in 2015 te gaan racen voor Sauber, maar die is door de versnipperaar gehaald. Ook het doorlopende contract van Adrian Sutil wordt ontbonden, terwijl Esteban Gutiérrez eveneens op zoek kan naar een andere werkgever. 

Sauber geeft de voorkeur aan GP2-coureur Nasr. Niet alleen omdat hij momenteel tweede staat in het GP2-kampioenschap, maar ook omdat hij sponsor Banco do Brasil meeneemt naar het team. Het logo van de Braziliaans bank zal de sidepods en achtervleugels van de Saubers gaan sieren. 

Nasr komt over van Williams, waar hij dit jaar reservecoureur was en enkele vrije trainingen reed. “Dit is een onvergetelijk moment”, zegt hij over zijn overstap. “Ik heb een prachtig jaar gehad bij Williams en veel geleerd ter voorbereiding om Formule 1-races te gaan rijden. En die droom komt nu uit. Sauber heeft geweldige coureurs als Felipe Massa, Kimi Räikkönen, Robert Kubica en Sebastian Vettel laten debuteren en ik ben er trots op nu ook die kans te krijgen.” 

Teambaas Monisha Kaltenborn noemt de komst van Nasr en zijn sponsor een winwinsituatie. “We volgen Felipe al enige tijd en hij verdient een plaats in de Formule 1 op basis van zijn prestaties in de opstapklasses”, stelt zij. “Brazilië heeft er weer een getalenteerde coureur bij in de Formule 1. Banco do Brasil is een belangrijke partner voor hem geweest en wij zijn blij dat ze hem bljven steunen en met ons in zee gaan.”