In 2010 bracht Tony Fernandes Lotus terug in de Formule 1. Volgend jaar heet zijn renstal alweer anders. Eerder dit jaar nam de Maleisiër autofabrikant Caterham over, en zijn renstal zal volgend jaar ook zo heten.

Voor de Lotus-fans is dat geen ramp. Renault, dat dit jaar ook al Lotus in de volledige naam had, gaat volgend jaar weer onder de noemer door van Lotus. Zelfs in de slechtste B-films is dit vergezocht. Fernandes is echter blij dat hij afstand doet van de Lotus-naam. Het zorgde voor een boel verwarring en nu heeft zijn team weer volledig het heft in eigen handen.

“Naast het circuit vallen alle puzzelstukjes in elkaar. We hebben nu de volledige controle over ons eigen lot”, vertelde de eigenaar van het team dat in de winter ook verkast naar een nieuwe fabriek in Leafield. “Ik weet zeker dat we op deze manier het beste kunnen presteren. Zowel op het gebied van de racerij als op het gebied van straatauto’s. Ik denk dat we zeker zijn van een hoopgevende toekomst.”

2011 is echter nog niet afgelopen en daarin moet Team Lotus nog wel een doel volbrengen: als tiende eindigen in het kampioenschap. Want dat levert een boel centjes op. “We zullen iedereen op de hoogte houden van onze ontwikkelingen maar momenteel ligt de focus op de races in Abu Dhabi en Brazilië. Ook hier willen we blijven presteren.”