Tony Fernandes roept de medewerkers van zijn F1-team zich te laten inspireren door de GP2-tak van Caterham. Het GP2-team is inmiddels de weg naar boven ingeslagen.

“Dit zijn spannende tijden voor Caterham”, stelt Fernandes in zijn voorbeschouwing op de Grand Prix van Europa. “De komende twee races, in Valencia en Silverstone, moeten we de vruchten plukken van het harde werk dat in de fabriek is geleverd. Er verschijnen enkele belangrijke updates.”

Fernandes waakt echter voor te veel optimisme. “We moeten realistisch blijven”, zegt hij. “Deze onderdelen alleen zijn niet genoeg om tot de middenmoot door te dringen. Maar ze geven wel blijk van onze intenties. We willen de auto minstens even snel ontwikkelen als onze rivalen.”

Volgens Fernandes moet het mogelijk zijn dit jaar een WK-punt te scoren. “We kruipen steeds dichter naar de groep voor ons toe”, aldus de Maleisiër. “We kunnen een voorbeeld nemen aan ons GP2-team. Dat is na een relatief stroeve start van het seizoen inmiddels opgeklommen naar de vijfde plaats in het teamklassement.”

“Giedo van der Garde staat zelfs derde bij de coureurs, nadat hij de eerste GP2-coureur was die het podium haalde tijdens beide races in Monaco”, vervolgt Fernandes. “Net als de F1-collega’s werken ze hard om de strijd aan te gaan met de gevestigde orde in een serie waar ervaring, precisie en het nemen van risico’s vereist zijn. Het succes is een beloning voor hun inspanningen.”