De kans is groot dat Team Lotus-reserve Karun Chandhok in zijn thuisland India mee mag doen aan de race. Vaste kracht Jarno Trulli moet zijn T128-bolide dan waarschijnlijk afstaan.

Tony Fernandes, de eigenaar en teambaas van Team Lotus, heeft aangegen dat hij Chandhok graag in actie zou zien op het nabij New Delhi gelegen Buddh International Circuit, waar eind oktober de inaugurele Grand Prix van India gehouden wordt.

“Ik zou graag zien dat Karun in India voor ons racet”, verklaart Fernandes tegenover de Britse media. “Het is echter aan het team om te beslissen of het er daadwerkelijk van komt”, houdt de teambaas nog wel een slag om de arm.

De 27-jarige Chandhok mocht dit jaar al één keer eerder een race afwerken voor Lotus. In Duitsland nam hij tijdelijk de plaats van Trulli in, maar een succes werd dat niet bepaald: Chandhok bleef in de kwalificatie ruim achter op teamgenoot Heikki Kovalainen en kon ook in de race – mede door een aantal spins – geen hoge ogen gooien.

Mochten Fernandes en Lotus ertoe besluiten dat Chandhok in India mag racen, dan zal het wederom Trulli zijn die zijn plaatsje tijdelijk moet afstaan, zo verkondigt Fernandes: “Ik denk het wel, want Heikki is onze eerste coureur”, aldus de teambaas.