Oud-Formule 1-coureur Fernando Alonso gaat in 2020 deelnemen aan de legendarische Dakar Rally. De tweevoudig wereldkampioen is al een langere tijd bezig met voorbereidingen voor de woestijnrally die in januari zal plaatsvinden.

Alonso testte eerder dit jaar met de rallyauto van Toyota, de Hilux, wat het vermoeden deed toenemen dat de 38-jarige Spanjaard zich voorbereidde op een deelname aan de Dakar Rally. Donderdag heeft Toyota officieel bevestigd dat de tweevoudig wereldkampioen in 2020 aan de start zal staan van de Dakar Rally, die voor het eerst in Saoedi-Arabië verreden zal worden. Dakarlegende Marc Coma zal zijn navigator zijn.

Begin deze maand nam Alonso al deel aan de Rally van Marokko. Deze race wordt beschouwd als de opwarmer voor de Dakar Rally die in januari zal plaatsvinden. Vorige maand reed de tweevoudig wereldkampioen ook al mee met een rally, de Lichtenburg 400 in Zuid-Afrika, maar die verliep niet succesvol. De Spanjaard eindigde zestiende in het klassement, nadat hij al vroeg over de kop sloeg en daarnaast twee keer zijn voorruit beschadigde. Hij heeft sindsdien nog eens vier dagen getest met de Toyota Hilux.

Alonso gaf destijds aan dat de Rally van Marokko van belang kon zijn voor zijn besluit. ”Het is misschien wel een belangrijk moment”, zei Alonso tegen onder andere Motorsport.com. ”Het zullen iets van acht of negen dagen (inclusief testen) in de auto zijn, en veel meer kilometers dan ik ooit heb gereden. Na Marokko zal ik een duidelijk idee hebben of ik wel of niet mee wil doen aan de Dakar”, aldus Alonso.

De samenwerking van Toyota met Alonso heeft al successen gekend. De Spanjaard won namens de Japanse fabrikant tweemaal de 24 Uur van Le Mans.

Foto: Toyota Racing