Ferrari ontvangt een boete van €50.000 voor het overtreden van de brandstofreglementen tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi. Er zat ruim ruim vier kilo verschil tussen wat het team opgaf aan brandstof en wat daadwerkelijk in de wagen van Charles Leclerc zat.

Lees ook: Hamilton sluit 2019 af in stijl met dominante overwinning

Voorafgaand aan de race bleek dat er een significant verschil was tussen de hoeveelheid brandstof die Ferrari had opgegeven en wat daadwerkelijk in de wagen van Charles Leclerc zat. De stewards kwamen tot die conclusie nadat de bolide was gewogen. Het verschil betrof ruim vier kilo, het is niet bekend gemaakt of het meer of minder brandstof was dan de opgave van Ferrari. Voor de racedirectie was het reden genoeg om een boete van €50.000 op te leggen aan het team.

(Tekst gaat door onder de foto)

Foto: Motorsport images.

Raceleider Michael Masi legt aan de pers uit waarom Ferrari niet direct na het ontdekken van het verschil, voor aanvang van de race, bestraft is met bijvoorbeeld uitsluiting van de race. “Dat is heel makkelijk gezegd, maar we moeten een heel proces doorlopen”, legt hij uit. “Het team moet de mogelijkheid krijgen om zich te verdedigen. We zijn er zo snel mogelijk bovenop gesprongen, maar zo kort voor de race was er te weinig tijd om er grondig op in te gaan en alle kanten uit te lichten.”