Ferrari’s technisch directeur Pat Fry en teambaas Stefano Domenicali verwachten geen wonderen in Bahrein, waar het Italiaanse team het volgens deze kopstukken weer lastig zal hebben.

 

Ferrari-coureur Fernando Alonso liet gisteren na de race in China al optekenen dat Ferrari het waarschijnlijk moeilijk krijgt in Bahrein, omdat het Bahrain International Circuit de F2012 niet goed ligt, en Fry voegt daar nu aan toe dat ook hij komend weekend geen vooruitgang verwacht: “We hebben geen grote updates paraat voor die race, dus we mogen geen wonderen verwachten.”

 

“Het zal weer zaak worden om te roeien met de riemen die we hebben en alles uit de auto te persen dat er in zit”, voorspelt de technisch directeur. “Het is een gegeven dat we simpelweg snelheid tekort komen, daar kunnen we niet omheen. Het heeft echter geen zin om bij de pakken neer te zitten: hard werken om vooruitgang te boeken is de enige oplossing.”

 

Teambaas Domenicali sluit zich bij de visie van Fry aan. “Op het circuit moeten we de kansen aangrijpen die zich voordoen en onze mogelijkheden optimaliseren, maar het echte werk gebeurt op de fabriek in Maranello, waar we het klokje rond werken om updates te ontwikkelen die ons competitiever maken.”

 

“In Bahrein zullen we waarschijnlijk wederom zwaar krijgen, maar we mogen het hoofd desondanks niet laten hangen. Het kampioenschap is immers nog lang en er kan nog van alles gebeuren”, houdt Domenicali vertrouwen.