*

Ferrari heeft productieve dag

Ryan Baij

Ryan Baij

15 maart 2013 11:05

Ferrari heeft productieve dag
Racepictures

Ferrari heeft een prima eerste dag van het seizoen achter de rug. De Italiaanse renstal wilde vooral de banden goed evalueren en de juiste balans in de F138 vinden. Fernando Alonso en Felipe Massa reden samen honderd ronden en stonden aan het eind van de vrije training binnen een seconde van leider Vettel.

“We zijn lekker productief geweest vandaag”, vertelt Alonso. “Doordat we veel ronden hebben gereden, konden we de banden van Pirelli goed analyseren. Er is veel data verzameld. We wisten al dat we niet de snelste auto van het veld hebben, dat is vandaag nog eens bevestigd. We moeten nog veel doen voor we met de besten mee kunnen.”

Felipe Massa heeft met 49 rondes ook een behoorlijke afstand afgelegd. Toch verliep zijn training niet helemaal vlekkeloos. “Toen ik op de superzachte banden reed, had ik wat problemen met mijn KERS. Hierdoor kon ik helaas niet een heel snelle ronde neerzetten. Ik ben niet verrast door de concurrentie. Dat de Red Bull weer snel is, had ik eigenlijk wel verwacht.”

Technisch directeur Pat Fry verwacht dat er nog veel moet gebeuren voor de kwalificatie. “De banden reageerden heel anders dan we hadden verwacht en ook het KERS-probleem van Massa in de tweede vrije training moeten we nog even onderzoeken. Alles moet in orde zijn als we morgen gaan kwalificeren.”