Ferrari-president Sergio Marchionne denkt dat het ‘niet moeilijk’ moet zijn voor de Scuderia om een beter 2017 dan 2016 te hebben.

2016 was een zegeloos jaar voor Ferrari, terwijl Marchionne vooraf nog wel had gesteld dat de titel het doel moest zijn. Die bleef ver buiten bereik, zonder zeges en met ook ‘maar’ elf podiumplekken, tegenover zestien in 2015, en P3 in het teamklassement na een verloren strijd met Red Bull.

“Het was onachtzaam van me dat ik vorig jaar zo ambitieus verkondigde wat we in 2016 moesten bereiken, dus dat zal ik nu niet doen”, vertelt Marchionne nu aan de Italiaanse krant La Repubblica. “Het enige wat ik nu verlang, is dat het in 2017 beter gaat dan in 2016 en dat lijkt niet moeilijk.”

Volgens technisch directeur Maria Binotto is Ferrari zeker in staat weer een winnende auto te bouwen, al heeft hij daar geen tijdlijn bij genoemd. Binotto en de zijnen krijgen echter het vertrouwen van Marchionne, zo verklaarde hij eerder al en herhaalt hij nu.

“Als alle neuzen dezelfde kant opstaan en we goed werk doen, kunnen we het voor elkaar krijgen. Ik wil bovendien niet continu veranderingen doorvoeren binnen het team”, beklemtoont Marchionne. “Als onze succesloze periode maar doorgaat, ligt de verantwoordelijkheid daarvoor dus bij mij”, erkent hij.

Marchionne heeft vertrouwen in hoe het er op technisch vlak voor staat bij Ferrari, maar waagt zich niet aan boude voorspellingen.

De Ferrari-president is er zo van overtuigd dat er een goed technisch team staat dat Ferrari in zijn ogen geen behoefte heeft aan Mercedes’ technische kopstuk Paddy Lowe, ook al is die eerder met een overstap naar de Scuderia in verband gebracht.

Voor Marchionne en Ferrari is het nu een kwestie van vertrouwen houden in de huidige structuur en erop vertrouwen dat de 2017-auto, na de reorganisatie, goed wordt. “Hopelijk hebben we het goed gedaan. Te beginnen met de aerodynamica, wat traditioneel gezien een zwak punt van ons is gebleken.”