*

Ferrari: ‘We hebben updates voor volgend jaar al op huidige auto toegepast’

Laurens Stade

Laurens Stade

4 oktober 2019 14:15

Ferrari: ‘We hebben updates voor volgend jaar al op huidige auto toegepast’
Motorsport Images

Ferrari-teambaas Mattia Binotto zegt dat de updates die Ferrari in Singapore heeft geïntroduceerd, onderdeel zijn van de ontwikkeling voor de auto van 2020. Het team zegt dat het door de updates vervroegd te introduceren al meer leert voor volgend seizoen. De auto van 2020 zal dan ook een ‘doorontwikkelde’ versie zijn van de huidige auto.

Sinds de Grand Prix van België won de Italiaanse renstal drie van de vier races en pakte het in alle vier de races de poleposition. Ferrari had in Singapore een grote aerodynamische update meegenomen. Daar zaten onder meer een nieuwe wagenbodem, voorvleugel en een diffuser bij. Volgens Binotto ligt de focus bij Ferrari al op 2020, maar de updates die het team introduceerde zijn ook onderdeel van de auto voor volgend seizoen.

”We hebben op de huidige auto al updates voor volgend jaar toegepast”, zegt Binotto tegen onder andere Motorsport.com. ”De regels zullen volgend jaar hetzelfde blijven. Wat we nu dus bouwen is ook van belang voor volgend seizoen. Daarom zijn we nog steeds bezig met dit seizoen. Niet alleen omdat we willen winnen, maar ook omdat we weten dat als we de prestaties van de huidige auto begrijpen, we al een voorsprong hebben voor volgend seizoen”, aldus de Ferrari-teambaas.

Lees ook: Häkkinen: ‘Leclerc leert harde lessen, waaronder dat Vettel geen watje is’

Nu Ferrari zo goed presteert, is het volgens Binotto niet nodig dat de auto voor 2020 radicaal verandert. ”Volgens mij kopiëren andere teams onze voorvleugel meer dan dat wij hun voorvleugels kopiëren. Ik geloof dus dat de auto van volgend jaar een doorontwikkeling is van de huidige auto. Het is altijd belangrijk om een efficiënte auto te bouwen en volgens mij is ons concept niet compleet verkeerd. Als je terugkijkt en de gemiste kansen op de overwinningen bij elkaar optelt, denk ik niet dat we het bij het verkeerde eind hebben. Er zijn ook andere redenen dat het seizoen niet is verlopen zoals verwacht. Dat lag niet alleen aan het concept van de auto. We hebben onze zwakke plekken aangepakt en we kunnen dus competitief zijn. Dat hebben we wel bewezen”, sluit Binotto af.

 

 

Lees meer over

Binotto Ferrari

Gerelateerd