De Formule 1 en de FIA hebben officieel de starttijden voor het seizoen 2020 bevestigd. Voor 21 van de 22 races liggen alle tijden vast, enkel voor het weekend in Japan is er nog geen volledige zekerheid. Ook de starttijden van de grote prijs op Zandvoort zijn bekend.

13 maart, over 63 dagen, begint het seizoen 2020 echt. Dat hebben de Formule 1 en FIA bevestigd met de bekendmaking van de definitieve tijdschema’s. Om 12 uur lokale en 2 uur ’s nachts Nederlandse tijd gaan de lichten op groen voor de eerste vrije training in Melbourne. Ook voor de race in Australië zullen Nederlandse fans zoals gewoonlijk vroeg moeten opstaan. De officiële starttijd voor de eerste GP van het jaar is 16.10 uur, ofwel 6.10 uur Nederlandse tijd.

Lees ook: Aftellen tot Melbourne en seizoen 2020: check de kalender

Uiteraard zijn ook de starttijden van alle sessies tijdens de Grote Prijs van Nederland op Zandvoort bekendgemaakt. Op vrijdag 1 mei om 11 uur springt het licht op het vernieuwde Circuit Zandvoort voor het eerst op groen voor VT1. Om 15 uur volgt de tweede training. Kwalificatie op zaterdag vindt plaats om 15 uur, al is er die dag eerst nog VT3 om 12 uur.

Het orgelpunt van het weekend, de eerste Grote Prijs van Nederland in 35 jaar, begint zondag 3 mei om 15.10 uur. Ten laatste twee uur later weten we wie Niki Lauda opvolgt als winnaar van de GP van Nederland.

FORMULE 1 telt elke dag af naar de eerste meters van het seizoen 2020. Lees de volledige reeks hier: Aftellen tot Melbourne

De Starttijden voor de Grote Prijs op Zandvoort zijn bekend.

Zandvoort voor de verbouwingen.