In het Louvre in Parijs vond gisteravond de jaarlijkse prijsuitreiking van de FIA plaats. Max Verstappen kreeg daar, vier dagen na het behalen van de wereldtitel, de bokaal overhandigd.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. statistics, marketing Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

De prijsuitreiking van de FIA is al jaren een traditie. De kampioenen van de verschillende kampioenschappen die de FIA organiseert krijgen dan eindelijk de bokaal in handen waar ze het hele jaar om gestreden hebben. De ceremonie was live te kijken via Facebook, kijk de stream hierboven terug.

Niet alleen Max Verstappen, maar ook Formule E-wereldkampioen Nyck de Vries en WRC-kampioen Sébastien Ogier kregen hun bokalen uitgereikt. Grote afwezige bij de ceremonie waren Toto Wolff en Lewis Hamilton. James Allison was namens Mercedes aanwezig om de beker voor het constructeurskampioenschap in ontvangst te nemen.

Het is de laatste keer dat de prijsuitreiking plaatsvindt met Jean Todt als FIA-voorzitter. De Fransman treedt na drie termijnen af als voorzitter. Diens opvolger moet nog bekendgemaakt worden.

Lees ook: In beeld: Milton Keynes kleurt oranje voor Max Verstappen

Bestel het dubbeldikke kampioensnummer van FORMULE 1 Magazine hier en krijg hem gratis thuisbezorgd. Exclusieve foto’s en interviews met Jos Verstappen en Christian Horner, David Coulthard analyseert en nog veel meer!