Codemasters en het Formula One Management (FOM) hebben het contract omtrent de exclusieve videogamerechten voor de Formule 1-games verlengd. De Britse gameontwikkelaar is met het nieuwe contract ook van 2021 tot ten minste 2025 de ontwikkelaar van de officiële F1-games. Daarnaast is er een optie voor de seizoenen 2026 en 2027.

Het is daarmee de langste contractverlenging tussen de twee partijen. Sinds 2008 heeft Codemasters de exclusieve videogamerechten in bezit en in 2009 kwam de eerste Formule 1-game van het bedrijf uit. De F1-games van de ontwikkelaar hebben meerdere prijzen gewonnen en daarnaast is er ook een mobiele F1-game uitgebracht.

”We zijn verheugd om onze lange samenwerking met de koningsklasse van de autosport te verlengen”, zegt Codemasters-CEO Frank Sagnier. ”Zowel de sport als de game wordt alsmaar sterker en de komst van nieuwe platforms en businessmodellen, in combinatie met de snelle groei van de F1 Esports Series, bieden ons een springplank naar nog grotere successen”, aldus Sagnier.

De komst van de F1 Esports Series werd in 2017 aangekondigd. Momenteel is het derde seizoen van deze competitie bezig. Sinds dit seizoen zijn alle Formule 1-teams, met de komst van Ferrari, actief in de F1 Esports Series.

Lees ook: Video: Teamgenoten en rivalen, iedereen op je hielen in F1 2019