Bij Force India kijkt men met aanzienlijk wat vertrouwen uit naar de Grand Prix van Canada. Het team denkt dat de VJM04 het er goed gaat doen en er punten in zitten.

“Het zou geweldig zijn om dit weekend weer in de punten te eindigen en daar mikken we dus ook op”, verkondigt Paul di Resta, die straks voor het eerst in Canada aan de slag gaat: “Het wordt echt een avontuur voor me. Ik heb nog nooit op deze baan gereden. Op papier ziet het er vrij normaal uit, maar je leert een circuit pas echt kennen als je erop rijdt.”

Teamgenoot Adrian Sutil heeft al wel enkele malen in Montréal geracet en pakte er vorig jaar een puntje mee. “We zijn hier altijd snel geweest, maar hebben hier desondanks nooit geweldige resultaten geboekt. Ik scoorde vorig jaar een punt, maar ik weet zeker dat er meer mogelijk geweest zou zijn als ik geen lekke band had gehad”, blikt hij terug.

Sutil laat in zijn vooruitblik verder weten wat volgens hem nodig is om snel te zijn op het Circuit Gilles Villeneuve: “Onze auto heeft een hoge topsnelheid, hetgeen erg belangrijk is in Montréal, maar je bolide moet daarnaast ook nog stabiel zijn en grip hebben op de kerbstones”, zegt hij.

“Ik denk ook dat ervaring belangrijk is, want de baan in Canada vraagt om een speciale manier van rijden aangezien deze erg hobbelig is en de auto daardoor veel heen en weer beweegt.”

Teambaas Vijay Mallya voegt verder nog toe dat hij eveneens op een puntenscore rekent. “We doen het traditioneel goed in Canada en hebben ons voor deze race in de windtunnel voorbereid door een pakket met lage downforce te ontwikkelen, waardoor we hopelijk punten kunnen binnenhalen.”