Voor Nico Hülkenberg en Sergio Pérez was de kwalificatie op het Yas Marina Circuit geen onverdeeld succes. Ze weten echter dat er momenteel niet meer in zit en dus richten ze hun pijlen op de race.

Sergio Pérez deed het van de twee Force India-coureurs het beste met de dertiende startplaats. Teamgenoot Nico Hülkenberg sluit direct achter hem aan op de veertiende stek. Het is waar het tweetal verwachtte te staan.

“We hebben simpelweg de snelheid niet om ons verder naar voren te kwalificeren”, luidt de realistische reactie van Pérez. “We weten dat dit ongeveer het maximale is en dus kozen we voor een afstelling die al wat meer gericht is op de race van morgen. We hebben ten opzichte van vrijdag flink wat veranderd aan de auto, dus laten we hopen dat het zich uitbetaalt op het moment dat het er het meest toe doet.”

Qua strategie hoeven we aan de kant van Sergio Pérez weinig verrassingen te verwachten: “De banden reageren dit jaar heel anders ten opzichte van een jaar geleden op dit circuit, dus ik hoop dat we daar wat betreft de afstelling correct op in hebben gespeeld. Dat gezegd hebbende verwacht ik morgen weinig verschillende strategieën. De mogelijkheden daartoe zijn hier vrij gelimiteerd.” 

Nico Hülkenberg
Nico Hülkenberg schreeuwt zijn enthousiasme over de kwalificatie ook bepaald niet van de daken, temeer omdat hij niet geheel tevreden is: “We wisten op voorhand dat het moeilijk zou worden Q3 te halen en dat bleek juist. De afstelling zoals hij nu is maakt het moeilijk om er op alle delen van het circuit het maximale uit te halen.”

“Toch ben ik hoopvol gestemd wat betreft onze kansen voor morgen. Ik denk dat we iets sneller zijn dan de laatste races, dus hopelijk kunnen we tijdens de race wat verder naar voren rijden. Dat zou gezien de dubbele punten wel een hele prettige afsluiting van het jaar kunnen betekenen.”