Gisteren nestelden Adrian Sutil en Paul di Resta zich al bij de eerste tien. Ook vandaag vinden we ze daar weer terug. De twee Force India-coureurs eindigden als achtste en negende.

Sutil kwam als eerste over de streep. “Dit is een goed resultaat voor het team en dit hadden we ook nodig”, vertelde de Duitser na afloop. “Eigenlijk wilden we maar een keer stoppen maar het team week daarvan af omdat de zachte band het niet zo lang uithield als gehoopt. Een goede beslissing.”

“Ik vocht een lange periode met Michael Schumacher en reed halverwege voor hem. Daarna reed ik een ronde te lang door op een set banden waarop hij weer voor mij kwam. Ik zat goed in zijn spoor. We hadden ongeveer dezelfde snelheid en ik kon hem niet meer inhalen. We kwamen hier om punten te pakken en dat hebben we gedaan.”

Di Resta voerde zijn een-stopstrategie wel uit. “We mogen blij zijn met deze dubbele puntenfinish terwijl we verschillende strategieën hadden. Achteraf was mijn strategie niet goed maar het was het proberen waard. De harde band presteerde niet zo goed dus het waren dertig moeilijke eerste ronden.”

“In de openingsfase had ik een leuk gevecht met Buemi en ik denk dat we geluk hadden met zijn uitvalbeurt. Het werd voor mij in ieder geval een eenvoudigere race. Meer dan deze twee punten zat er, gezien de strategie niet in. Dit hebben we nodig voor het kampioenschap en hopelijk doen we in Brazilië precies hetzelfde.”