Force India maakt op Spa Francorchamps dankzij Sergio Pérez de honderd punten vol. Nooit eerder lukte het team dat zo vroeg in het seizoen. Toch zullen ze bij de renstal ook balen van het feit dat ze de vijfde positie in het klassement verloren aan McLaren.

Tussen alle felle knokpartijen reden ook mensen in de rondte die een relatief rustige race afwerkten. Zo ook de Mexicaan Sergio Pérez. Hij stuurde zijn Force India naar de negende plaats, goed voor twee wk-punten: “Daar heb ik ook alles voor moeten geven”, aldus Pérez. “Ik verloor wat tijd gedurende mijn twee stint in mijn pogingen om de McLarens te verslaan. Ik vergde daarbij iets te veel van mijn banden.”

“In de laatste tien ronden stond ik flink onder druk van Daniil Kvyat. Hij kwam heel snel dichterbij, maar ik slaagde erin hem van me af te houden. Zo pakte we als team een paar puntjes en dat is het belangrijkste.”

Nico Hülkenberg
Teamgenoot Nico Hülkenberg verprutste op zaterdag zijn kwalificatie en de race op zondag bleek te kort om er alsnog iets van te maken. De Duitser kwam niet verder dan de elfde plaats. “En dat is jammer”, klinkt de logische reactie van iemand die het gewoon is om punten te scoren. “Mijn start was niet top, maar ik haalde in de eerste ronde toch wat mensen in. De snelheid was daarna goed, maar dat kwam in het verkeer amper tot uiting.”

“Op de reachte stukken waren er hele treintjes van auto’s die allemaal hun DRS-systeem konden gebruiken en dat heft het voordeel van dat systeem op. Zo was inhalen praktisch onmogelijk. Ik denk dat me dat uiteindelijk de kop en dus punten heeft gekost. Ik naderde Kvyat in slotfase nog wel, maar een extra ronde was welkom geweest.”

Update:
Zowel Nico Hülkenberg als Sergio Pérez schuift een plaatsje op naar voren na de straf van Kevin Magnussen. Daarmee staan er nu 103 punten achter de naam van het team. Mclaren blijft Force India nog wel nipt voor.