Even dacht Nico Hülkenberg dat het er eindelijk van zou komen: zijn eerste Formule 1-podium. Het werd een zevende plek. Sergio Pérez lag een tijd derde, maar werd vierde.

Hülkenberg kon het podium uit zijn hoofd zetten toen hij, op de vierde plek rijdend, Kimi Räikkönen voor zijn ogen op het rechte stuk zag crashen. The Hulk kon de rondvliegende Ferrari-brokstukken niet ontwijken. “En dat zorgde voor veel schade aan mijn auto”, vertelt de Force India-coureur.

Door de rode vlag kon Hülkenberg dat grotendeels laten repareren, maar helaas voor de Duitser liep hij daarna gelijk al een lekke band op toen de race weer verder ging. “Door rommel op de baan. Erg frustrerend, want ik viel daardoor ver terug.”

“Wie weet waar ik zonder die lekke band was gefinisht?”, vraagt Hülkenberg zich hardop af. “Ik denk dat er vandaag een mogelijke podiumplek verloren is gegaan. Ik weet echt niet of ik nu moet lachen of huilen”, zegt de coureur die nog wel terugkwam naar P7 en daarom trots op zichzelf en Force India is.

Pérez
Ondanks het uitblijven van een podiumplek was het sowieso een goede dag voor de formatie uit Silverstone, want rivaal Williams scoorde niet en Force India neemt achttien punten mee uit Brazilië. Daarmee is de zeer waardevolle vierde plek bij de teams weer een stapje dichterbij gekomen.

Twaalf van die achttien punten komen op naam van Pérez, die vierde werd. “Het is jammer dat ik twee ronden voor het eind de derde plek nog verloor, maar Max Verstappen was de snelste man op de baan en er was niks dat ik kon doen om hem achter me te houden.”

“Ondanks deze lichte teleurstelling, mogen we alsnog een feestje vieren na een geweldige race en een fantastisch resultaat voor ons team. De omstandigheden waren vreselijk. De finish halen was haast een overwinning op zich en dit zijn belangrijke punten voor ons”, weet Pérez.