Force India zag haar beide coureurs uitvallen in Zuid-Korea. Paul di Resta spinde uit de race en Adrian Sutil besloot na twee botsingen de strijd te staken.

“Ik wil het team graag mijn verontschuldigingen aanbieden, want dit was mijn eigen schuld”, bekent een eerlijke Di Resta na zijn auto na 24 ronden in de vangrail geparkeerd te hebben.

“Ik denk dat ik iets te veel van de kerb meepakte en daardoor de controle verloor”, zoekt de Schot naar een verklaring. “Door de manier waarop de auto is afgesteld, is hij vrij nerveus en lastig te besturen, en dat heeft me denk ik de das omgedaan.”

Sutil
Dat de VJM06 lastig onder controle te houden was, heeft ook Sutil vandaag ervaren. “Bij de herstart na de eerste Safety Car-fase spinde ik bij het aanremmen van bocht drie. Ik weet niet waarom dat gebeurde, want ik remde niet eens laat, maar de auto brak toch zomaar uit.”

Sutil raakte Mark Webber in zijn spin en elimineerde de Australiër al doende, wat hem spijt. De Force India-coureur – die eerder in de race in het gedrang bij de start ook al schade had opgelopen en daarvoor naar de pits was geweest – reed na de botsing met Webber nog een tijdje verder, maar moest de strijd vijf ronden voor het einde alsnog voortijdig staken vanwege de opgelopen schade aan zijn auto.