De kans dat Sergio Pérez Force India verlaat is zeker aanwezig, maar het team wil nog niet aan zijn vertrek denken.

Dit omdat verder gaan met Pérez prioriteit heeft voor Force India, zo heeft adjunct-teambaas Robert Fernley herhaaldelijk duidelijk gemaakt. Ook in gesprek met F1i.com doet hij dat, waarbij hij benadrukt dat Force India er ‘in gelooft dat Sergio in 2017 bij ons blijft’.

Formula One World Championship 2016, Round 12, German Grand Prix, Hockenheim, Germany, Saturday 30 July 2016 - Sergio Perez (MEX) Sahara Force India F1 VJM09.

Pérez rijdt sinds 2014 voor Force India en heeft vier podiumplekken voor het team gescoord.

“Of dat echt zo zal zijn, hangt van zijn sponsoren af”, weet Fernley echter. Pérez zelf heeft een contract met Force India voor 2017, maar de onderhandelingen met zijn sponsoren staan daar los van. Pérez zelf ziet een vertrek dus ook als een optie.

Renault en Williams zouden interesse hebben in Pérez, maar Force India is erop gebrand de keuze voor Pérez en zijn sponsoren zo moeilijk mogelijk te maken. “Om dat te doen, willen we vierde bij de constructeurs worden”, geeft Fernley aan.

“Als dat lukt, staan er namelijk nog maar drie teams boven ons”, verwijst hij naar Mercedes, Red Bull en Ferrari. “In dat geval zou een overstap voor Sergio dus een stap opzij of stap terug zijn.”

Geen plan B
Mocht Pérez toch vertrekken – en Force India er in slagen vierde te worden – zal het team er geen moeite mee hebben een vervanger te vinden, denkt Fernley. “Daar maak ik me niet al te veel zorgen om.”

“Zoals gezegd, doorgaan met Nico Hülkenberg en Sergio Pérez heeft onze voorkeur, maar als we toch een stoeltje moeten vullen, dan zal dat geen lastig zitje zijn om een coureur voor te vinden.”

Fernley vertelde eerder echter al aan Autosport dat er geen concreet ‘plan B’ klaarligt. “Het zou niet fair zijn een andere coureur dit stoeltje voor te houden terwijl we niet zeker zijn of het wel vrij komt of niet.”