De laatste paar races kon je erop vertrouwen dat er in ieder geval één Force India doordrong tot Q3. Vandaag moesten Paul di Resta en Adrian Sutil genoegen nemen met de respectievelijke de twaalfde en vijftiende tijd.

De puzzelstukjs willen het hele weekend nog niet op zijn plaats vallen voor de Force India-coureurs. Paul di Resta hoopt dan ook dat de racepace beter is dan de snelheid in de kwalificatie. “We hebben eerder in het seizoen laten zien dat daar onze kracht ligt”, aldus Di Resta.

“Het hele weekend loopt het al niet zoals we zouden willen. We krijgen de VJM06 niet in het goede spoor en alle wijzigingen brengen ons niet waar we zo hard naar op zoek zijn. De balans lijkt het grootste probleem en voor aanvang van de kwalificatie hebben we nog het nodige aangepast. Dat lijkt zijn vruchten enigszins te hebben afgeworpen.”

Adrian Sutil

Adrian Sutil vindt een vijftiende startplaats voor zijn thuisrace wat magertjes: “Dit is gewoon teleurstellend. Ik had problemen met mijn DRS-systeem tijdens Q2 en dat kostte me een halve seconde per ronde. Zodoende zat er ook niet meer in dan een vijftiende plek.”

We kunnen het probleem oplossen voor morgen, dus het perspectief voor de race ziet er beter uit. Desondanks zijn we niet zo snel als we gewend zijn, maar morgen is weer een compleet nieuwe dag. Punten zijn nog steeds mogelijk en de jacht daarop is geopend.”