*

Force India: ‘Doorontwikkeling cruciaal om plek te behouden’

Chantal Boezaard

Chantal Boezaard

1 jaar geleden

Force India: ‘Doorontwikkeling cruciaal om plek te behouden’
Racepictures

Force India-baas Vijay Mallya zegt dat zijn team hard moet blijven werken aan de ontwikkeling van de huidige auto. “We moeten vechten om onze vierde plek te behouden.”

Ieder seizoen bereiken de teams een omslagpunt waar ze de ontwikkelingen van de huidige auto loslaten en zich richten op de nieuwe auto voor het volgende seizoen. Maar dit jaar is dat niet aan de orde voor Force India zegt Mallya tegen Motorsport. “We moeten dit jaar echt blijven doorontwikkelen, de auto is niet helemaal zoals we van te voren hoopten, maar er wordt momenteel hard aan gewerkt.”

Force India staat op de vierde plek in het constructeurskampioenschap, maar Mallya is nog niet zeker van die plek. “We hebben een goede voorsprong op dit moment, maar de middenmoot staat dit jaar ontzettend dicht bij elkaar.” Mallya doelt hiermee op onder meer Williams en Toro Rosso die elkaar op de voet volgen.

Mallya tijdens de presentatie van de VJM10, Silverstone. ©Racepictures

Door de grote regelveranderingen voor dit seizoen, waarbij de gehele auto om een nieuw ontwerp vroeg, werd er halverwege het 2016-seizoen al veel tijd besteed aan de 2017-auto. “Vorig jaar hadden we eigenlijk geen keuze, we moesten stoppen met de ontwikkeling van de huidige auto en verder werken voor het volgende seizoen. Alleen de grote teams beschikken over het budget om parallel aan de huidige auto een ontwikkelingsprogramma aan de nieuwe auto door te laten lopen. Voor ons gaat dat niet op.”

Toch maakt Mallya zich geen zorgen over de prestaties van de VJM10. “Zodra we de oplossing vinden voor de problemen die de auto nu heeft, worden we nog competitiever. Ik kijk in ieder geval erg uit naar de rest van het seizoen.”